Otroške sobe so pravi mali raj

Ko kupujemo otroške sobe, se pogosto zatekamo v različne salone pohištva. Tam se odločamo, kaj bi bilo primerno za našega otroka. Ponavadi se nam vedno zgodi, da z nečim nismo zadovoljni in iščemo naprej. In ko se nam to začne ponavljati, se odločimo, da bomo otroško sobo kar naročili pri kvalitetnem proizvajalcu.

Otroške sobe so posebne sobe, zato moramo biti pri izbiri pohištva previdni, prav tako pa tudi pri barvah, ki jih bomo dali v tak prostor. Ni vsaka soba za vsakega malčka, enako velja za barvo.

Naj izberejo otroci

Otroci so seveda najzahtevnejše stranke, ki imajo posebne želje. Večinoma jim lahko ugodimo, včasih pa je želja tako posebna, da nismo prepričani v končni uspeh. Tudi pri izbiri njihovih sob je tako. Ko so otroci dovolj stari, je namreč dobro in pravilno, da o svoji sobi odločajo sami. Primerno je, da jih na določeno izbiranje in odgovornost pripravimo že v zgodnji dobi. Tako bodo prej postali kritično in kmalu bodo vedeli, kaj je dobro za njih in kaj ne. Tudi izbira sobe naj bo torej tudi njihova stvar.

Barve so izjemno pomembne

Če bi otroke vprašali, katere barve so jim najljubše, bi prav gotovo večina med njimi naštela tople barve. Pravijo, da je izjemno pomembno, da ima otrok sobo v barvi, ki mu ustreza, saj se bo tako v njej dobro počutil. Moramo pa seveda pri tem imeti zadnjo besedo mi, saj se otroci včasih vendarle odločajo po trenutnem občutku. Naj barvo torej izberemo skupaj z njimi.

Kvalitetne otroške sobe so lesene

In nikakor ne smemo pozabiti, kako zelo pomemben je les. Prisotnost lesa v prostoru je namreč izjemnega pomena. Pravijo, da so taki prostori bolj zdravi in da se ljudje dlje časa, predvsem pa raje zadržujejo v njih. Poskrbeti moramo, da so in je ta v kombinaciji s čim, kar bo ustrezalo tudi estetski podobi sobe.

Preberite si še naslednji članek: Izbira pohištva za udobno sedenje

Pri izbiri pohištva, ki nam bo omogočilo udobno sedenje, imamo veliko izbire. Posebej uporabne so kotne sedežne garniture ali zofe, saj jih lahko postavimo skoraj kamorkoli v našem domu.

Pravljični motivi navdušujejo

Znani slovenski proizvajalci otroških sob dobro vedo, kaj navdušuje naše malčke. Ravno zato poskrbijo, da na pohištvu upodabljajo tudi najrazličnejše risane junake, s katerimi si naši otroci želijo biti ves čas v stiku.

Naše samolepilne tapete so živo pisane in polne domišljije, primerne za kateri koli življenjski prostor. Preberite več …