Pravilna nastavitev občutljivosti led reflektorja

Kaj mi resnično ni všeč pri naši hiši? Pred vhodom nimamo nobene svetilke. To pomeni, da ob prihodu domov v večernih urah stopnišče dvorišče in stopnišče osvetlim z mobitelom. A kar obotavljam se z nakupom zunanje luči. Pravzaprav bi potrebovala led reflektor s senzorjem. Za zunanje prostore, predvsem za osvetljevanje vhoda, se mi zdi to najboljša ideja. Led reflektor s senzorjem je cenovno ugodna in energijsko varčna rešitev, pa še najbolj praktična. Prižge se vedno, ko ga potrebuješ, saj zazna gibanje. Nastaviš pa lahko tudi kot, ki ga zazna za gibanje. Malo sem preverila ponudbo po spletu, ugotovila tudi, da lahko izbiraš med različnimi svetilnostmi in barvo svetlobe. Reflektor sem nato naročila kar v spletni trgovini in ga čez 3 dni že prejela po pošti.

Hitra namestitev

Moj dragi si je vzel pol ure časa za montažo. Dobro sva premerila, kje bi nama led reflektor s senzorjem najbolj ustrezal. Namestila sva ga tako, da zazna avtomobil takoj ko pripelješ na dvorišče in tako se prižge ravno ob pravem času, da osvetli pot iz avtomobila do zunanjega stopnišča v hišo. Imela pa sva kar nekaj težav kasneje, dokler nisva ugotovila v čem je težava. Led reflektor s senzorjem se nama je namreč prižgal tudi ko je sosedova mačka pritekla čez naše dvorišče ali pa ko je močan veter kakšno vejo nanesel pred hišo.

Pravilna nastavitev občutljivosti

Obrnila sva se na trgovino, kjer sva reflektor kupila in bili so zelo prijazni, saj so nama lepo svetovali. Povedali so nama, da je pri tem modelu reflektorja mogoče nastaviti tudi občutljivost na zaznavanje gibanja, ne le kot, kjer senzor gibanje ujame. Pogledala sva v navodila, in ugotovila, da sva nastavila na največjo občutljivost. Seveda je potem senzor zaznaval tudi sosedovo mačko, veje in listje, ki jih je nanašal veter.
Nato sva nastavila na srednjo občutljivost in počakala nekaj dni. Senzor je še vedno zaznaval sosedovo mačko. Nato pa sva nastavila na najmanjšo občutljivost in končno je senzor zaznal le avtomobil ali ljudi, ki so prišli na naše dvorišče. Z našim led reflektorjem s senzorjem sva resnično zadovoljna.