Izboljšajmo izgled sten brez napora

Izgled našega stanovanja ali poslovnega prostora je izjemnega pomena za počutje ljudi, ki se v njem nahajajo. Izboljšamo ga lahko na mnogo načinov, vendar je najbolje začeti pri osnovah. Morda smo že slišali za samolepilne tapete, ki jih lahko namestimo na skoraj vsako površino. To je najbolj preprost in učinkovit način, da popolnoma spremenimo atmosfero kateregakoli prostora. Poglejmo si vse prednosti takih tapet in kako jih lahko uporabimo v osebnem ali poslovnem življenju.

Zakaj jim pravimo tudi poceni stenske nalepke?

Odstranljive oziroma samolepilne tapete so dostikrat zelo ugodne. Zaradi svoje dostopnosti postajajo rastoči trend med notranjimi oblikovalci. Enako velja za najemnike, saj lahko hitro opremimo vsako sobo po svojih željah.

Nalepke imajo tudi druge prednosti, ki nam pridejo prav v prihodnosti. Te prednosti so:

 • Ne poškodujejo stene, ko jih nameščamo
 • Ne pustijo usedlin ali poškodb na steni, ko nalepke odstranimo
 • Nalepke brez težav odstranimo in jih zamenjamo z novimi, ko se starih naveličamo

Kako delujejo samolepilne tapete?

Največja prednost je, da lahko samolepilne tapete hitro namestimo na steno. To nam omogoča, da spremenimo izgled sobe z minimalno truda. Ne potrebujemo pa skrbeti, da bi stene poškodovali ali, da bi bile vidne posledice nameščanja nalepk.

Tudi, če naše stene niso v najboljšem stanju je uporaba nalepk mogoča. Če imamo v steni luknje, lahko z poceni stenskimi nalepkami hitro prikrijemo škodo in osvežimo prostor.

Samolepilne tapete imajo močno, vendar neškodljivo lepilo na notranji strani. To nam omogoča, da jih lahko namestimo na vsako površino in brez težav odstranimo.

Na kaj moramo paziti pri namestitvi na steno?

Če še nismo nikoli uporabljali samolepilnih tapet, je dobro, če poznamo osnove nameščanja. Ne skrbite, saj ni nič težkega ali fizično zahtevnega. Vedno se lahko zanesemo, da so nalepke:

 • Lahke po teži
 • Jih lahko namestimo na vsako steno
 • Ne potrebujemo orodja, da jih namestimo
 • Jih brez težav odstranimo

Preden bomo kupili samolepilne tapete se prepričajmo, da so primerne velikosti za našo steno. Tukaj je izredno pomembno tudi, da pazimo na estetiko, saj je veliko bolje, če se barve in stil nalepk ujema z okolico.

Kvaliteta je tudi pomembna, zato priporočamo poceni stenske nalepke na spletni strani www.stenska-nalepka.si, kjer bomo našli široko ponudbo.

Če bomo kupovali samo preko spleta, je morda včasih težko določiti točno barvo, teksturo in sam izgled celotne nalepke. Lahko prosimo za vzorec same tapete, da se prepričamo, da je tekstura pravila za sobo ali prostor, ki ga želimo opremiti.

Dvakrat izmerimo vse stene

Kot pri vseh domačih projektih, bo namestitev samolepilnih tapet zahtevala malo natančnosti. Najbolje je, da dvakrat izmerimo vse preden se podamo v nakup. Ker stenske nalepke dobimo v panelu, je potrebno, da imamo točne mere. To nam bo omogočalo, da:

 • Bomo točno vedeli, koliko nalepk potrebujemo
 • Ne bomo potrebovali dokupovati materiala kasneje
 • Bomo hitro in učinkovito končali projekt

Za večje projekte priporočamo, da kupimo malo več stenskih nalepk, kot jih potrebujemo. Temu je tako, saj je verjetno, da bomo storili kakšno napako in bomo potrebovali malenkost več zaloge.

Poiščimo pomoč za namestitev tapet

Res je, da se lahko takega projekta lotimo sami, vendar je dobro, če imamo malo pomoči. Lahko povprašajmo prijatelje ali družinske člane za pomoč. Poceni stenske nalepke, ki so velike, je veliko lažje namestiti, če nam nekdo pomaga.

Razdelitev dela nam tudi omogoča, da mi namestimo nalepko, naš pomočnik pa zgladi površino za najboljši rezultat. Seveda ni vedno možno, da imamo pomoč. V tem primer pa si lahko pogledamo nekaj videov na spletu, da bomo lažje v praksi opravili delo.

Morda bomo morali kaj popraviti

Tudi, če imamo izkušnje z nameščanjem samolepilnih tapet na stene, se lahko kdaj uštejemo. Neporavnani robovi, nezglajena površina ter slaba namestitev je dokaj običajna za novince kot tudi bolj izkušene mojstre. Prednost pa je v tem, da lahko vse popravimo brez večjih zamud.

Lepilo, ki ga uporabljajo poceni stenske nalepke, je narejeno tako, da ga lahko večkrat uporabimo. Tako lahko napake pri namestitvi hitro popravimo. Samo odlepimo nalepko in jo ponovno namestimo. To nam omogoča, da:

 • Lahko hitro popravimo manjše napake
 • Lahko ponovno namestimo celotno nalepko
 • Se lahko učimo na svojih napakah, brez da bi kaj poškodovali

Vsako sobo lahko tako opremimo in ustvarimo svojevrstno izkušnjo. Otroške sobe, spalnice, dnevne sobe in ostali prostori bodo ponovno zaživeli. Vse, kar potrebujemo je malo časa in domišljije, da ustvarimo popoln dom, kjer se bodo vsi počutili odlično.