Sedežne garniture so središče dnevnih prostorov

Usnjene sedežne garniture

Udobje dnevnega prostora je odvisno tudi od izbire sedežne garniture. Ker pa to ni vsakodnevno opravilo, si je potrebno vzeti čas in razmisliti o marsikateri podrobnosti. Najbolj pomembno je, da bo sedežna garnitura ustrezala v vaš prostor.

Pred nakupom zato nikar ne pozabite natančno izmeriti dnevni prostor, prav tako pa je potrebno razmisliti tudi o vseh ozkih hodnikih in prehodih, ki bi lahko bili resna ovira za vašo novo sedežno garnituro.

Materiali sedežne garniture

Ob nakupu sedežnih garnitur je najbolj pomembno vprašanje kakšne materiale izbrati. Najpogosteje se uporabniki odločajo med sedežnimi garniturami v usnju ali pa v tkanini. Oba materiala imata svoje prednosti in slabosti, zato morate pri izbiri upoštevati predvsem lastne potrebe in življenjski slog.

Sedežne garniture v obliki črke L
Kotna sedežna garnitura TORNADO 3

Načeloma velja, da so usnjene sedežne garniture dražje, vendar nekoliko bolj enostavne za vzdrževanje. Tovrstne sedežne je potrebno zgolj brisati z vlažno krpo in jih enkrat letno namazati z ustrezno negovalno kremo. Sedežne iz tkanine je potrebno večkrat temeljito posesati, za madeže pa je potrebno poskrbeti, ko so še sveži.

Oblika sedežnih garnitur

Ponudba sedežnih garnitur na dom24.hr je danes resnično zelo pestra. Izbirate lahko med sedežnimi garniturami različnih dimenzij in tudi oblik. Sedežne garniture se tako razlikujejo glede na postavitev v obliki črke L ali pa v obliki črke U. Najpogostejši so kotni sestavi, ki zavzamejo tudi najmanj prostora.

Video: Sedežne garniture v obliki črke U

Udobje sedežnih garnitur je odvisno tudi od oblike sedišča in naslona. Nekateri sedežni sestavi imajo širše sedišče in nižji naslon, kar pomeni, da je sedenje na njih nekoliko bolj okorno. V primeru, da iščete sedežno garnituro za sedenje, potem raje izbirajte takšne z naslonjali in ožjim sediščem.

Funkcionalnost sedežnih garnitur

Dobro vzmetenje omogoča udobno sedenje na sedežnih garniturah, zato nanj nikar ne pozabite, ko kupujete novo sedežno garnituro. Vzmetenje je pomemben dejavnik, če iščete sedežno garnituro z dodatni ležiščem, saj mora tudi ležišče nuditi popolno udobje za kvaliteten spanec.

Nekatere sedežne garniture imajo danes možnost naslona za roke, glavo in noge zgolj z enim pritiskom na gumb. V tem primeru se vaša sedežna garnitura hitro spremeni v počivalnik. Če vam primanjkuje prostora za shranjevanje, je sedežna garnitura z dodatnim predalom za vas idealna rešitev.