Dekorativne kamnite plošče so dobrodošla izbira tudi v domačih prostorih

Kamnite plošče lahko odigrajo glavno vlogo v zasnovi vaše kuhinje

Kamnite plošče se uporabljajo v različne namene. Z njimi lahko na hiter in preprost način poskrbimo za odlično dekoracijo prostora. Dekorativna plošča iz kamna je dobrodošla izbira tudi za številne domače prostore, tako zunanje kot notranje.

V notranjih prostorih kamnite plošče najpogosteje nameščamo na hodnike, kamine, spalnice, kopalnice, dnevne sobe, kuhinje. Zelo dobro se obnesejo tudi v vlogo oblog za stene.

Izbira kamnitih plošč za nostalgično dekoracijo

Prav vsak med vami si želi živeti udobno in lepo. To je v veliki meri odvisno od tega, na kakšen način in s čim boste opremili svoj dom. Če si svoje domače ali pa poslovne prostore želite urediti kar se da posebno, edinstveno, nostalgično, potem je izbira kamnite plošče odlična za vas.

kamnite plošče - kuhinjski pult
Kamnite plošče so odlična izbira za kuhinjski pult

Ne glede na to, ali boste v svoje prostore postavili naravni ali umetni kamen, boste odlično poskrbeli ne samo za sam izgled prostora, temveč tudi za prijetno počutje v njem. Na trgu so vam na voljo obloge iz kamna za prav vsak okus. 

Polaganje dekorativnega kamna

Polaganje dekorativnih kamnitih plošč je sila preprosto. Modeli pritrjeni na mrežico namreč tvorijo plošče, s katerimi je delo še toliko enostavnejše in hitrejše. Kamnite plošče se nato pritrdijo na tla ali pa na steno s posebnim elastičnim lepilom, ki je posebej namenjeno za polaganje keramike.

Kamnite plošče - kopalnica
Kamnite plošče v kopalnici

Pri polaganju dekorativnega kamna vam priporočamo, da upoštevate barvne strukture izbranega kamna na steno ali tla z elastičnim lepilom za keramiko. Pri montaži upoštevajte barvo oziroma odtenek kamna. Beli kamen se na primer praviloma lepi z belim lepilom, medtem ko se ostali tipi kamna praviloma lepijo s sivimi lepili. Vsekakor pa na izbor vsega v veliki meri vplivajo sama lokacije in sovpadanja s prostorom.

Dobra priprava podlage za polaganje kamnitih plošč

Preden se lotite polaganja kamnite plošče na tla ali na steno, morate nujno poskrbeti za kar se da čisto in ravno podlago. Podlaga ne sme odstopati. Sicer pa so dekorativne kamnite plošče dobra izbira za različne površine. Odlično se na primer obnesejo na grobem ometu, na betonu, mavčnih ploščah, siporeksu, finem ometu.

Kamnite plošče naj se ne bi polagale na les ali pa na iverne plošče. Les se namreč preveč razteza, posledično se slej ko prej pojavijo preveč vidne razpoke med dekorativnimi paneli.

Najpogostejše storitve in izdelki kamnoseštva

Kamnoseštvo je pri nas dobro uveljavljena dejavnost, s katero se ukvarja kar nekaj posameznikov oziroma podjetij. Praviloma je njihova primarna dejavnost izdelovanje spomenikov. Sicer pa vam kamnoseštvo ponuja še druge koristne storitve oziroma izdelke, na primer kuhinjske pulte, stopnice, police, kamnite portale.

Kamnoseštvo vam prav tako omogoča popravilo oziroma obnovo starejših spomenikov, ki so že dotrajani. Če si torej v tem hipu želite osvežiti izgled spomenika ali pa mu dodati še kakšno pokrivno ploščo, zamenjati robnike ali plošče, potem si boste morali izbrati primernega kamnoseka.

Dodatne storitve kamnoseštva

Kamnoseštvo vam ponuja še številne dodatne storitve, kot so na primer prenova in vzdrževanje nagrobnikov, klesanje, peskanje in graviranje ornamentov, zlatenje in srebrenje črk. Nagrobnik vam na primer oplemenitijo z unikatno hiško, ki bo s sijem sveče grobu dodala prečudovit izgled.

V kamnoseštvu lahko poskrbijo za izdelavo kamnite vaze, ki lahko prav tako grob izjemno lepo popestrijo. Vse skupaj pa bo izgledalo še veliko lepše, če boste v kamnito vazo položili sveže rezano cvetje. Ne nazadnje vam kamnosek lahko na grob postavi še prelep svečenik oziroma večno luč, ki skorajda ne bi smela manjkati na nobenem grobu.

Montaža izdelkov kamnoseštva

Kamnoseštvo vam lahko izdela številne izdelke po meri, ki so narejeni iz visokokakovostnega kamna. Poleg izdelave poskrbi tudi za dostavo izdelka in ne nazadnje tudi za hitro, kakovostno in cenovno dostopno montažo.

Izkušeni monterji iz kamnoseštva bodo vse naročene izdelke praviloma brezplačno pripeljali na dogovorjeno lokacijo. Po vaši želji bodo izdelke strokovno namontirali in jih zaključili v izjemno elegantno celoto. Tudi pri montaži se uporabljajo le najboljši pripomočki ter lepila, saj vam morajo zagotoviti trajno obstojnost in ne nazadnje tudi trpežnost.

Predstavitev kamnoseštva na spletu

Če v tem hipu iščete katero koli od omenjenih storitev oziroma izdelkov, boste morali najprej poiskati ustrezno podjetje, ki se ukvarja s kamnoseštvom. Ker je torej pri nas kamnoseštvo odlično uveljavljeno, praviloma z izbiro ne boste imeli težav.

Kamnoseki vam svoje storitve in izdelke predstavljajo tudi po spletu. Preverite jih ter se odločite za najustreznejšega.

Namakalni sistemi za travo. Namakalni sistem? Brez rednega zalivanja ne moremo pričakovati zdravih trav in drugih rastlin. Preberi več …