Za osvetlitev balkona uporabite LED reflektor

Pa ravno na balkon!
Morda se čudite, da omenjam reflektorsko luč najprej v povezavi z balkonom, a pri nas je pač tako, da imamo zelo dolg balkon, nekakšen špaget, ki se vije vzdolž cele dnevne sobe in sega približno 4 in pol metre v dolžino in dober meter v širino. Takšen balkon je odličen za poletno posedanje, sušenje perila in še marsikaj, hitro pa se razvije, vsaj njegov krajni vogal, v nekakšno mini skladišče.led reflektor
Sam sem na njem naredil omarice s poličkami, ki ga lepo barvno popestrijo in naredijo veliko bolj praktičnega. Tu sedaj lahko odlagamo različne reči, ki se sicer nabirajo v stanovanju, kot so košare za nabiranje gob in zelenjave ali pa prazne steklenice, kljukice za sušenje perila in podobno. Balkon je sedaj odlično izkoriščen, vendar ko zvečer stopim nanj, praktično ničesar ne vidim.

Naj bo luč!

Zato sem si omislil LED reflektor, ki mi balkon lepo obsije na vse strani enakomerno. Lahko bi vzel malce dražjo izvedbo, ki bi mi omogočala, da bi ga prižigal z daljincem, a to v mojem primeru iz praktičnih razlogov ne pride v poštev, drugačna izvedba pa je imela celo dve žarnici, ampak raje imam takšnega z eno sijalko in širokim kotom osvetlitve. Ker sem si omislil okrasnega, sem balkon mimogrede še polepšal, čeravno večina obiskovalcev ne hodi na moj balkon, iz ceste se ga pa tudi ne vidi, ampak pomembno se mi zdi predvsem to, da je všeč tistim, ki tu bivajo. Močna luč na balkonu pa ni primerna za večerno branje, kajti v toplejših dnevih postane vaš LED reflektor lovilec mrčesa, ki ga privablja od daleč naokoli, sicer pa vam najbrž tudi ni najbolj všeč, da ravno vaš balkon žari v celem bloku, kot bi prišli iz Las Vegasa.
No, rešitve obstajajo in sicer za oba problema. Prvi problem rešimo z zapiranje oken oziroma stekel. To vam reši težavo z mrčesom, ki se ne more prebiti na vaš balkon, pod pogojem, da ste seveda investirali v njegovo zasteklitev. Ta ima sicer več prednosti, npr. ko so padavine, vam ne padajo na tla balkona, tudi v dežju lahko sušite perilo in podobno. Drugi problem, torej moč osvetlitve rešite tako, bi si kupili tak LED reflektor, ki omogoča regulacijo svetlobe. Pazite – tudi žarnica mora to omogočati, torej tudi pri njenem nakupu bodite pazljivi. Je pa res, da danes pogosto ob nakupu kvalitetnejših LED luči in reflektorjev dobite žarnice že kar zraven in ker imajo tako dolgo življenjsko dobro, je jasno, da je ne boste niti rabili nikoli kupovati sami, kajti večja verjetnost je, da se bo prej pokvarila luč ali da se je boste naveličali in jo boste med naslednjih preurejanjem preprosto vrgli v koš ali uporabili kje drugje.

Preberite si naš novi članek, ki opisuje led reflektor s senzorjem.