Vrednost gostinske opreme je v detajlih

Gostinska oprema predstavlja precej velik nabor naprav, pripomočkov in drugih dodatkov. Zanjo pa se boste zanimali, če boste kdaj v bližnji prihodnosti želeli odpreti svoj lokal, restavracijo, bar ali kaj podobnega. Ker je vrhunska oprema za gostince lahko precej velik finančni zalogaj, se boste na začetku morda raje odločili za najem gostinske opreme ali pa boste kupili rabljeno.

Pri nas je v povezavi z gostinsko opremo precej dobre ponudbe, ki vam je na voljo tudi v spletni prodajalni. Izbirate lahko med opremo priznanih proizvajalcev, ki so še posebej pozorni na izdelavo detajlov ter uporabo kakovostne nerjaveče pločevine.

Gostinska oprema - pomivalni stroj
Gostinska oprema predstavlja precej velik nabor naprav, pripomočkov in drugih dodatkov.

Ključne lastnosti kakovostne gostinske opreme

Kakovostna gostinska oprema je zagotovo pomemben ključ, ki vam bo pomagal do odličnih rezultatov. Vrhunska oprema za gostince se ponaša z nekaj ključnimi prednostmi. To so estetska vrednost, dolga življenjska doba ter preprostost čiščenja ter vzdrževanja.

Omenili smo, da je pri gostinski opremi na sploh dobro biti pozoren tudi na posamezne detajle. Vsak kos opreme mora biti popolnoma prilagojen. Z drugimi besedami gostinska oprema mora biti izdelana po merah in željah naročnika. Pomembni so tudi zaobljeni robovi ter vogali omaric, predalov in delovnih plošč, dovolj visoki hladilni deli za več prostora za hrambo pijače.

Odlični materiali gostinske opreme

Gostinska oprema je lahko izdelana iz različnih materialov. Najpomembneje pa je, da so materiali kakovostni, trpežni in varni za uporabo. Oprema je lahko v celoti izdelana iz  nerjaveče pločevine. Dobro se obnesejo tudi nevtralne omarice ali pa dvostenska izvedba ličnic predalov ter vrat s polnilom proti hrupu.

Gostinska oprema
Gostinska oprema je lahko izdelana iz različnih materialov.

Poizvedovanje za nakup gostinske opreme

Omenili smo, da vam ponudniki oziroma proizvajalci gostinske opreme pri nakupu ponujajo več možnosti. Gostinska oprema je lahko povsem nova, lahko kupite tudi rabljeno opremo, ne nazadnje pa si jo za določen čas tudi najamete.

Preberite si še naslednji članek: Klimatske naprave današnjega časa

Večina klimatskih naprav deluje z deljenim sistemom, kar pomeni, da je sestavljena iz »vroče strani« ali kondenzacije enote, ki se nahaja na zunanji strani našega doma in »hladne strani«, ki se nahaja v našem domu.

Če vas torej zanima nakup nove ali pa rabljene gostinske opreme ali če jo želite najeti, potem preverite spletno ponudbo, ki je precej pestra. Izberite nekaj najbolj uveljavljenih ponudnikov ter jim pošljite povpraševanje. Na podlagi povpraševanja vam bodo poslali ponudbo, s pomočjo katere se boste najhitreje odločili za najustreznejšega ponudnika. Ne pozabite upoštevati še referenc podjetja, ki vam bo omogočilo nakup ali pa izposojo gostinske opreme.

Rabljeni ali novi industrijski pomivalni stroj

Morda v tem hipu iščete preprosto ter cenovno dostopno rešitev za pomivanje večje količine posode za svoj gostinski lokal. V tem primeru je rabljeni industrijski pomivalni stroj odlična rešitev. Takšen stroj za pomivanje se uvršča med profesionalne gostinske pomivalne stroje ter je na voljo v več različicah.

Industrijski pomivalni stroj je lahko namenjen pomivanju kozarcev, beli ali pa črni posodi in še drugi kuhinjski posodi. Na trgu je na voljo v več oblikah. Oblika je prilagojena glede na količino umazane posode in s tem tudi na potrebo gostinca.

Vrste industrijskih pomivalnih strojev

Na voljo so vam torej različni profesionalni gostinski pomivalni stroji. Izbirate lahko med podpultnim pomivalnim strojem, košarnim, pretočnim in ne nazadnje še tračnim pomivalnim industrijskim strojem.

Profesionalni industrijski pomivalni stroj lahko pomije največ posode na uro. V praksi to na primer pomeni tudi do petsto košar na uro. Pretočni stroj zmore na uro pomiti nekoliko manj umazane posode – nekje do 60 košar na uro. Podpultni profesionalni stroj pa lahko opere nekje do 40 košar na uro.

Prilagoditev industrijskega stroja individualnim potrebam

Industrijski pomivalni stroj se torej lahko prilagodi individualnim potrebam. Na rezultat pomivanja pa lahko vpliva več dejavnikov, na primer temperatura pomivanja, vodni tlak, temperatura izpiranja, količina pomivalnega ter izpiralnega sredstva ter ne nazadnje še čas pomivanja.

Industrijski pomivalni stroj
Industrijski pomivalni stroj se torej lahko prilagodi individualnim potrebam.

Izbira rabljenega industrijskega pomivalnega stroja je torej primerna za vas, če v svoji kavarni ali pa restavraciji potrebujete učinkovito ter preprosto pomivanje posode, ne da bi za to želeli porabiti preveč denarja.

Razmislek pred nakupom novega profesionalnega pomivalnega stroja

Preden torej kupite industrijski pomivalni stroj – povsem nov ali pa delno rabljen – je dobro razmisliti zlasti, kakšne so vaše potrebe. Glede na to lahko izbirate med različnimi vrstami profesionalnih strojev za pomivanje.

Izbira kakovostnega profesionalnega oziroma industrijskega pomivalnega stroja torej ni tako lahka izbira. Še preden se odločite za pravo vrsto stroja za pomivanje ter razmislite o tem, koliko denarja ste pripravljeni plačati zanj, pa dobro razmislite, kje bi takšen stroj lahko kupili. Ponudbo s profesionalnimi stroji za pomivanje lahko preverite tudi na spletu, kjer se nahajajo ponudniki z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno gostinske opreme.

Preberite si še naslednji članek: Uživajte v kuhanju na prostem

Zunanje kuhinje vsebujejo prav vse, kar mora imeti kuhinja za to, da je v njej priprava hrane čim bolj enostavna.