Klimatske naprave današnjega časa

Ste vedeli, da se v povprečju v gospodinjstvu namenja 13 % letnega komunalnega računa hlajenju s klima napravami? Vsekakor je nakup klimatske naprave izjemno pomembna investicija v udobno bivalno okolje. Pred dokončno odločitvijo je treba temeljito premisliti in se ne nazadnje o izbiri primerne vrste posvetovati tudi s strokovnjaki.

K nakupu klime marsikoga spodbudijo predvsem vroča ter vlažna poletja. Takšne naprave nam lahko skozi vse leto ponujajo višji nivo udobja. Pomembno pa je, da izberemo klimo z ustrezno hladilno ter ogrevalno zmogljivostjo. Prav tako mora biti popolnoma prilagojena prostoru, kamor jo bomo namestili.

Pri izbiri klime razmišljajte celovito

Ob nakupu kima naprave si je pomembno odgovoriti na nekatera osnovna vprašanja. Vedeti morate, koliko prostorov nameravate z njo hladiti, kako velik je prostor, gradite svoj dom na novo ali ga obnavljate.

Vsekakor je nakup klimatske naprave izjemno pomembna investicija v udobno bivalno okolje.

Razmišljajte čim bolj celovito ter izberite klimo, ki vas bo tudi pozimi grela. Svoj dom ohlajajte in ogrevajte s pomočjo obnovljive energije ter hibridnih rešitev. Klima naj se prilagaja bivalnim razmeram in naj vam s pametnimi rešitvami ponudi čim bolj udobno pa tudi napredno upravljanje. Pri nakupu ne pozabite preveriti še hrupnosti, moči in energetske učinkovitosti.

Hrupnost klimatske naprave lahko preverite na nalepki, kjer so označeni decibeli. Klima deluje precej tiho, če označena številka ne presega 25–30 decibelov. Pri izbiri moči pa se je treba zlasti osredotočiti na prostor, kjer se bo naprava uporabljala. V osredju naj bo višina prostora pa tudi število oken, lokacija objekta, ne nazadnje tudi vrsta gradnje. Za prostore, ki so manjši od 25 kvadratnih metrov, zadostuje 2,5 kW; za prostore do 40 kvadratnih metrov zadostuje moč 3,5 kW.

Energetska učinkovitost klim

Prav tako je treba temeljito preveriti tudi energetsko učinkovitost klime. Razpon lestvice je med A+++ in D. Vsekakor je za vas najbolje, da izberete napravo v razredu A+++. To namreč pomeni najvišji možni razred. Kakovostno izbrana klima omogoča učinkovito porabo energije ter obenem prihranke pri energiji ter pri mesečnih položnicah.

Energetska učinkovitost klim
Prav tako je treba temeljito preveriti tudi energetsko učinkovitost klime. Razpon lestvice je med A+++ in D.

Sicer pa dobro izbrana klima naprava v vašem domu omogoča tudi izboljšanje zraka z odstranjevanjem alergenov. Številni onesnaževalci zraka ter alergeni so namreč v vodi topni. To vodo iz ozračja pa lahko odstranjujejo ravno klima naprave. Nekatere so celo opremljene s čistilniki zraka ter s filtri za odstranjevanje vonjev iz prostora. To omogoča najučinkovitejše čiščenje zraka pri vas doma.

Podjetje Prealpi je generalni zastopnik podjetja Hitachi

Podjetje Prealpi (https://prealpi.si) je za vse dobre poznavalce sodobnih naprav sopomenka za odlične klima naprave pa tudi toplotne črpalke. Na trgu se pojavlja že več kot dve desetletji. Še posebej uspešno je na področju klimatizacije ter metalno predelovalne industrije.

Prealpi je prav tako generalni zastopnik podjetja Hitachi, in sicer na področju prodaje toplotnih črpalk ter klima naprav. Njihova ponudba z izdelki vključuje klima omare, hladilce vode, ventilatorske konvektorje ter še druge številne proizvode, s katerimi lahko odlično poskrbite za zagotovitev najvišjega udobja v svojem domu.

Strokovni nasveti o sodobnih napravah

Prealpi pa ni znan samo po izjemno kakovostnih napravah, ki jih lahko po dostopnih cenah naročite tudi preko spleta. Ponuja vam številne koristne nasvete o sodobno zasnovanih napravah, ki jih lahko nameščate v svoj dom, poslovne prostore in še kam drugam.

Na svoji spletni strani vam podjetje v obliki blogov predstavlja na primer, kako se priključi sanitarna toplotna črpalka, kakšna je najustreznejša moč toplotne črpalke, zakaj je stropna klima lahko odlična izbira za vaš dom. Izjemno dobrodošli so tudi njihovi napotki oziroma nasveti za boljše delovanje klime in kako lahko toplotno črpalko optimalno nastavite.

Prealpi toplotne črpalke
Prealpi pa ni znan samo po izjemno kakovostnih napravah, ki jih lahko po dostopnih cenah naročite tudi preko spleta. Ponuja vam številne koristne nasvete o sodobno zasnovanih napravah.

Ponudba toplotnih črpalk

Če vas zanimajo vse podrobnosti v povezavi z izbiro ustrezne toplotne črpalke, se lahko obrnete na podjetje Prealpi. Strokovnjaki vam bodo svetovali po svojih najboljših močeh. Zaupali vam bodo tudi ceno najprimernejše naprave in vas prav tako povezali z montažerji v vašem kraju. S podjetjem se lahko povežete preko maila ali pa telefonskega pogovora.

Na spletni strani si lahko ogledate celotno ponudbo. Našli boste izjemno kakovostne naprave za ogrevanje radiatorjev, talno ogrevanje ter ogrevanje sanitarne vode. V njihovi ponudbi lahko najdete tudi edino napravo na našem trgu za visokotemperaturno gretje. Ta dosega kar 80 stopinj Celzija. Zanjo subvencijo lahko dobite na EKO skladu.

Na spletni strani podjetja je na voljo tudi kalkulator prihranka toplotne črpalke. Vanj vnesete trenutni sistem ogrevanja ter letno porabo. Pred vami se bo izpisala informativna višina letnega prihranka, če bi se ogrevali s pomočjo toplotne črpalke.