Uživajte v kuhanju na prostem

Tudi vas po dolgi zimi in mrzlih dneh vleče na prosto, bližje naravi in soncu? Posedati zunaj na terasi, balkonu, vrtu ali kje drugje je čudovito, še lepše pa je, če zunaj še kaj prigriznemo, popijemo in pojemo. V ta namen nam prav pride kakovosten žar, ki ga lahko izkoristimo za pripravo hrano. Da bo ta še lažja, pa poskrbijo zunanje kuhinje, v katerih lahko uživamo v kuhanju na prostem. Eksterne kuhinje namreč vsebujejo prav vse, kar mora imeti kuhinja za to, da je v njej priprava hrane čim bolj enostavna.

Poleg tega pa si lahko posamezne elemente zunanje kuhinje prilagodimo popolnoma po svoji meri ter tako poskrbimo za to, da bo kuha res pravi užitek in da bomo lahko v njej pripravili slastne jedi.

Od žara do hladilnika in še česa

Zunanje kuhinje so sestavljene iz različnih kuhinjskih elementov, kot so pulti in omarice ter vsa druga kuhinjska oprema. Kuhanja na prostem si tako ne predstavljamo brez žara, prav pa pride tudi plinsko ali električno kuhališče in pomivalno korito, v katerem umijemo zelenjavo ali roke. Za še večje udobje lahko eksterne kuhinje vsebujejo tudi hladilnik, v katerem bo vedno na voljo sveža in hladna pijača za res odlično poletno osvežitev. Marsikdo se najprej odloči le za žar, nato pa mu počasi dodaja še druge elemente, ki so pri kuhanju nepogrešljivi. Tako se žaru kmalu pridruži kakšna omarica ali pult ter korito, včasih pa še kuhališče ali kaj drugega.

Popolne zunanje kuhinje za vsakogar

Vsi elementi zunanje kuhinje so izdelani iz trpežnih in odpornih materialov. Če bi običajno notranjo kuhinjo postavili na prosto, pa četudi bi bila nameščena pod streho, ne bi dolgo ostala lepa in funkcionalna, medtem ko to za v ta namen posebej zasnovane zunanje kuhinje brez težav zdržijo več let uporabe in še vedno ostanejo lepe. Izbirate lahko med številnimi modeli in elementi, zato lahko vsak sestavi kuhinjo po svoji meri.

Tako boste res lahko uživali v kuhanju na prostem ter tam pripravili čudovite jedi, vkuhavali marmelade, pekli na žaru, kuhali dišečo paradižnikovo omako in tako dalje. V največji poletni vročini je kuhati na prostem v prijetni senci čisto drugače kot v razgreti notranjosti, kjer stati za štedilnikom ni prav nič fino. Prav zato si čim prej privoščite vsaj žar, če že ne cele zunanje kuhinje!