Ionizator vode ustvarja zdravo vodo za boljše kuhanje

Kljub temu, da živimo v dobi razmaha najrazličnejših znanosti in tehnologij, nam je marsikaj še vedno popolna neznanka – in ne govorimo zgolj o vesolju, temveč tudi o človeku in njegovem zdravju. Marsičesa si ne znamo razložiti, a na srečo smo že tako daleč, da poznamo marsikakšen način vplivanja na zdravje našega telesa – ne z zdravili, temveč z drugimi pripomočki, ki nam pomagajo ustvarjati bolj zdravo okolje ter uživati bolj zdrava živila.Med najpomembnejšimi snovmi za človeško telo je zagotovo voda. Pravzaprav bi lahko rekli, da je kar najbolj pomembna, saj vsi vemo, da bi brez nje v nekaj dneh umrli. Ali to pomeni, da moramo posebno pozornost posvečati njeni kakovosti? Vsekakor! Bistvenega pomena je, da je voda čista, lahko pa poskrbimo še za njeno dodatno »oplemenitev«, kar nam omogoča ionizator vode.

Kaj je živa voda?

Ionizirano vodo imenujemo tudi živa voda. Pravzaprav v njej ni ničesar živega, temveč je zgolj spremenjena ena njenih lastnosti: s tem, ko vodo ioniziramo, poskrbimo, da se njena pH vrednost dvigne vse do 9.5 in dobi voda bazično vrednost. S tem si pomagamo proti zakisanju telesa. Ko vodo s pomočjo ionizacije aktiviramo, pa z negativnimi ioni poskrbimo tudi za spremembo napetosti – z ionizatorjem vode dosežemo ORP do -450 mV. Kaj to pomeni? Pomeni, da smo dobili vodo z negativnim ORP, ki je sicer značilen za tekočine v živih snoveh – in od tu izraz živa voda.
Zakaj je dobro vodo ionizirati? Ionizacija pomeni, da spremenimo vodo v najmočnejši naravni antioksidant, za antioksidante pa vemo, da so bistvenega pomena za naše zdravje in ščitijo telo oziroma telesne celice pred poškodbami, ki jih povzročajo vplivi okolja. Tako nam lahko živa voda pomaga pri zdravljenju rakastih in osteoporoznih obolenj, še bolj učinkovita pa je preventivno, torej pri njihovem preprečevanju. Z živo vodo si lahko pomagamo tudi takrat, ko imamo zdravstvene težave kot so sladkorna bolezen ali putika, prav tako pa je odlična za preprečevanje ter odpravljanje migren.

Ionizatorji vode

Če bi radi tudi sami pili zdravo oziroma živo vodo, potrebujete ionizator vode, ki bo poskrbel za njeno oplemenitenje. Za domačo uporabo so vam na voljo tako imenovani podpultni ionizatorji, s katerimi lahko upravljate na posebni pipi za vodo, s katero nadomestite vašo staro pipo na koritu. Za profesionalne namene pa so na voljo tako imenovani medicinski ionizatorji, ki so nekoliko bolj dovršeni glede posameznih funkcij in njihove uporabe. Ne glede na to, za kakšen sistem se odločite, naj vam prodajalec zanj ponudi garancijo, prav tako pa naj ima izdelek certifikat, ki potrjuje njegovo dovršenost – ionizatorji namreč niso poceni, torej si velja zagotoviti, da vam bodo res dobro služili.